Marmiche

Wat is Marmiche?

Marmiche is De zorg- en beleeftuin in Kampenhout voor en door mensen die leven met een beperking en/of chronische aandoening.

Het is een plek waar je kan bijleren en ontdekken, maar ook tot rust kan komen. Bij Marmiche kan je elkaar ontmoeten en samen genieten, elk op z’n eigen tempo.

 

Marmiche = een ZORG-tuin:

Onze tuin doet dienst als een nuttige dag- of vrijetijdsbesteding voor mensen die leven met (een) beperking(en) en/of chronische aandoening(en).
Zij kunnen individueel of in kleine groep onze tuin verder helpen groeien. Dit doen zij bvb. door te helpen bij de zorg voor onze dieren of bij het onderhoud van onze tuin.
Zo kunnen zij hun eigen talenten ontdekken en verder ontwikkelen… Dit kan m.b.v. een jobcoach misschien ook een 1e stap zijn richting betaald werk ?

Marmiche vraagt een kleine vergoeding voor een (bijna) 1 op 1 begeleiding in onze zorgtuin. Dit kan ook gebeuren via het PVB of ¨Persoonsvolgend Budget van de zorggast.

Marmiche vzw wordt door het VAPH erkend als groenezorginitiatief:

Marmiche = een BELEEF-tuin:

In onze beleeftuin staan de zintuigen centraal, De tuin is zo opgebouwd dat we samen de natuur kunnen beleven : ZIEN, HOREN, RUIKEN, VOELEN en PROEVEN.

Dit gebeurt allemaal door middel van bloemen en planten, fruitbomen en kleinfruit, kruiden en natuurlijk ook onze dieren ! Onze pony’s, schapen en geiten, kippen en konijnen zijn zeer vriendelijk en aaibaar 😍. De tuin is grotendeels rolstoeltoegankelijk via een pad van houtsnippers dat jullie langs de verschillende zintuigen en dieren brengt.

Elk bezoek wordt afgesloten met een gezellig samenzijn, genietend van een heerlijke zelfgemaakte (ijs)thee of fruitsap en ev. een proevertje. Voor de liefhebbers, beschikken wij ook over enkele volkse buitenspelen, zoals een muntenwerp- of sjoelbak…

In onze beleeftuin ontvangen wij groepen van mensen met en/of zonder beperking. Voor groepen vanuit, vb. WZC, scholen of tehuizen, vragen wij de nodige begeleiding.

Een volledig bezoek duurt ca. 3u à 4u, maar kan ook worden ingekort tot 1u of 2u. Op die tijd kan ik onmogelijk het ganse programma afwerken, maar kan er gekozen worden voor een aantal thema’s :

  • bezoek aan de beleeftuin,
  • bezoek aan de dieren,
  • muziekinstrumenten, volkse buitenspelen
  • en sowieso een lekker drankje van het huis.
Wat is Marmiche

We gebruiken cookies, gelieve ze even te accepteren